dijous, 26 de març del 2020

26-3-2020

Bon dia,
Avui vull començar demanat-vos que m'envieu, si podeu, alguna foto vostra o d' algun  dibuix,  manualitat, escrit o qualsevol cosa que volgueu compartir al meu correu electrònic evabaos@educaib.eu indicant que la voleu compartir i posaré cada dia la d' un nen/a al blog.
Comencem per una manualitat que va enviar YANIRE a que és xula?


MATEMÀTIQUES
Sumar usant la descomposició d'un nombre. Explicació

Per descomposar un nombre ho podem fer amb centenes, desenes i unitats
Exemple: 435= 4 centenes+3 desenes+5 unitats o amb nombres en base 10.
Exemple:435= 400+30+5.
A l'hora de sumar dos números sempre començarem per les UNITATS.
Llibre pàgines 34,35,36.
                               
  

NATURALS I SOCIALS 
Explicació


Antigament, els pagesos d’Eivissa cultivaven  tot tipus de verdures, hortalisses, llegums i fruites, per disposar d’aliments frescos al llarg de tot l’any. Criaven ovelles, cabres, gallines, conills, aus i porcs. Amb aquests últims elaboraven els embotits tradicionals, la sobrassada i la butifarra, i preparaven conserves, formatges…
Els boscos, al mateix temps, permetien recol•lectar tot: espàrrecs frescos, rovellons i tot tipus d’herbes, i el mar oferia autèntiques exquisideses: anfossos, sargs, sírvies, déntols, galls de Sant Pere, pagres, llagostes, gambes, crancs, calamars, polps…
           
                                      Gastronomia (copiar)
La cuina eivessenca té herència catalana i origen pagès amb gran varietat de peix, carn i verdures i boníssims pastissos.
Plats típics:
  

ANGLÈS

Bon dia,

Con aneu? Espere que tots esteu molt be!!
Ja anem acabant la setmana!!
A aquests enllaç podeu repasar els "Pets".

https://www.englishexercises.org/makeagame/viewgame.asp?id=4499


CASTELLÀ


Buenos dias a tod@s. Hoy he encontrado un cuento/explicación que creo que os puede interesar. Se llama:" Rosa contra el virus "...¿ya os imaginas quien es el protagonista?. En este link sólo interesa que leais las páginas que son del cuento, es decir, de la 5 a la 31, las demás no importa que las miréis. Sólo el cuento, ¿vale?. No es tan largo como parece, hay muuchos dibujos. Leedlo atentamente, que después tendreis que responder a unas preguntas.


¿Te ha gustado? Ahora en tu cuaderno: 1. Ve a la última hoja utilizada, deja unas líneas en blanco y pon la fecha de hoy. 2. Escribe "Cuento: Rosa contra el virus", 3. Escribe "respuestas". Entonces vas leyendo una a una las siguientes preguntas y con el mismo número que tiene la pregunta, escribes sólo su respuesta (no copies la pregunta). Recuerda hacer buena letra, escribir dentro de las líneas, usar el margen y preguntar cómo se escribe una palabra si no estas seguro/a. ¡Ah! y sobretodo responde con oraciones (p.ej no pongas de respuesta "Ester", si no "Me llamo Ester"). Aquí tienes las preguntas (leelas y sólo haz la respuesta):
1. ¿Cómo te llamas?
2. ¿Qué te gusta hacer?
3. ¿Recuerdas haber tenido alguna vez un virus?
4.¿Quien te cuida cuando estás malito?
5. Escribe cómo nos podemos proteger de este nuevo virus de ahora (al menos 3 cosas)
6. ¿Qué haces en casa estos días?
BUEN TRABAJO, CHIC@S, AHORA UNOS MINUTOS DE DESCANSO, QUE TAMBIÉN HAY QUE HACER PATIO.
FAMILIAS: recordad que nos teneis que ir informando a las maestras del trabajo que van haciendo. Gracias por vuestra ayuda. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sortida Figueretes - Volley

Estimades famílies, Ahir vàrem realitzar una sortida esportiva a la platja de Figueretes. L'objectiu principal era posar en pràctica els...