Passa al contingut principal

26-3-2020

Bon dia,
Avui vull començar demanat-vos que m'envieu, si podeu, alguna foto vostra o d' algun  dibuix,  manualitat, escrit o qualsevol cosa que volgueu compartir al meu correu electrònic evabaos@educaib.eu indicant que la voleu compartir i posaré cada dia la d' un nen/a al blog.
Comencem per una manualitat que va enviar YANIRE a que és xula?


MATEMÀTIQUES
Sumar usant la descomposició d'un nombre. Explicació

Per descomposar un nombre ho podem fer amb centenes, desenes i unitats
Exemple: 435= 4 centenes+3 desenes+5 unitats o amb nombres en base 10.
Exemple:435= 400+30+5.
A l'hora de sumar dos números sempre començarem per les UNITATS.
Llibre pàgines 34,35,36.
                               
  

NATURALS I SOCIALS 
Explicació


Antigament, els pagesos d’Eivissa cultivaven  tot tipus de verdures, hortalisses, llegums i fruites, per disposar d’aliments frescos al llarg de tot l’any. Criaven ovelles, cabres, gallines, conills, aus i porcs. Amb aquests últims elaboraven els embotits tradicionals, la sobrassada i la butifarra, i preparaven conserves, formatges…
Els boscos, al mateix temps, permetien recol•lectar tot: espàrrecs frescos, rovellons i tot tipus d’herbes, i el mar oferia autèntiques exquisideses: anfossos, sargs, sírvies, déntols, galls de Sant Pere, pagres, llagostes, gambes, crancs, calamars, polps…
           
                                      Gastronomia (copiar)
La cuina eivessenca té herència catalana i origen pagès amb gran varietat de peix, carn i verdures i boníssims pastissos.
Plats típics:
  

ANGLÈS

Bon dia,

Con aneu? Espere que tots esteu molt be!!
Ja anem acabant la setmana!!
A aquests enllaç podeu repasar els "Pets".

https://www.englishexercises.org/makeagame/viewgame.asp?id=4499


CASTELLÀ


Buenos dias a tod@s. Hoy he encontrado un cuento/explicación que creo que os puede interesar. Se llama:" Rosa contra el virus "...¿ya os imaginas quien es el protagonista?. En este link sólo interesa que leais las páginas que son del cuento, es decir, de la 5 a la 31, las demás no importa que las miréis. Sólo el cuento, ¿vale?. No es tan largo como parece, hay muuchos dibujos. Leedlo atentamente, que después tendreis que responder a unas preguntas.


¿Te ha gustado? Ahora en tu cuaderno: 1. Ve a la última hoja utilizada, deja unas líneas en blanco y pon la fecha de hoy. 2. Escribe "Cuento: Rosa contra el virus", 3. Escribe "respuestas". Entonces vas leyendo una a una las siguientes preguntas y con el mismo número que tiene la pregunta, escribes sólo su respuesta (no copies la pregunta). Recuerda hacer buena letra, escribir dentro de las líneas, usar el margen y preguntar cómo se escribe una palabra si no estas seguro/a. ¡Ah! y sobretodo responde con oraciones (p.ej no pongas de respuesta "Ester", si no "Me llamo Ester"). Aquí tienes las preguntas (leelas y sólo haz la respuesta):
1. ¿Cómo te llamas?
2. ¿Qué te gusta hacer?
3. ¿Recuerdas haber tenido alguna vez un virus?
4.¿Quien te cuida cuando estás malito?
5. Escribe cómo nos podemos proteger de este nuevo virus de ahora (al menos 3 cosas)
6. ¿Qué haces en casa estos días?
BUEN TRABAJO, CHIC@S, AHORA UNOS MINUTOS DE DESCANSO, QUE TAMBIÉN HAY QUE HACER PATIO.
FAMILIAS: recordad que nos teneis que ir informando a las maestras del trabajo que van haciendo. Gracias por vuestra ayuda. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CASTELLANO 23.04.2020

CASTELLANO Buenos dias a todos y a todas, ¿cómo estáis? estoy recibiendo muchos emails con vuestros trabajos, estoy muy contenta. CALIGRAMA : ¿Sabéis qué es un caligrama? es hacer un dibujo con un texto en lugar de con líneas. Aquí te dejo unos ejemplos. Aquí tienes dibujos a elegir (o puedes buscar tú otro si quieres. 1. Elige un dibujo (si no puedes imprimir lo dibujáis vosotros) 2. Lee estos dos poemas. Elige el que quieras. 3. Por las líneas exteriores (como los dos primeros ejemplos) o por dentro (como el dragón) copia el poema de La Primavera o el texto de El Libro. Puedes hacerlo en mayúsculas. Si el poema se acaba y no has acabado el dibujo, vuelve a empezar. ¡Seguro que te quedará chulísimo! LA PRIMAVERA Despiertan las hormiguitas, pasean las mariquitas,  todo está lleno de flores y por las ramitas verdes gatean los caracoles EL LIBRO El libro es el mundo de aventuras de niñas y niños. Los libros son muchas hojas de papel con palabras esc

Diego és medallista Balear en judo

 Aquest dimarts en Diego ens va portar a l'aula el trofeu que va rebre aquest cap de setmana de medallista Balear en judo. Enhorabona Diego! 🏆

Projecte: saps quanta gent viu a Espanya?

  A través de la lectura de la història de n'Amina vam començar el nostre projecte: saps quanta gent viu a Espanya? En aquesta primera lectura i, mitjançant la dinàmica de treball cooperatiu 1-2-4, els alumnes van tractar conceptes clau com els factors que fan  que la població creixi o disminueixi, entre aquests factors hi trobem l'emigració , la immigració , la natalitat i la mortalitat . Un cop ja teniem clar aquests conceptes clou, vam veure el que era una piràmide de població i quines dades es representaven en ella. Ja que els projectes es treballen de manera transversal amb les altres àrees, vam fer servir l'estadística per a poder crear els nostres diagramens de barres amb informació que ens interessava sobre els alumnes que integren el nostre centre educatiu. Els alumnes van anar amb els seus equips de treball a les diferents aules del centre per fer les preguntes als seus companys i així poder recollir la informació desitjada. Després vam investigar sobre el percen