Passa al contingut principal

17-3-2020

Bon dia a tothom , aquí teniu la tasca preparada per avui.

MATEMÀTIQUES
Fer les pàgines 18 i 19 del llibre. Els alumnes que no van venir el darrer dia i per tant, no tenen el llibre, poden imprimir aquestes pàgines o copiar-les en una llibreta o fulll.
Fer una pàgina de sumes i una de restes.

  



NATURALS I SOCIALS  (copiar a la llibreta/full a continuació de la que van copiar ahir)
 Explicació
L' any passat vareu visitar la Necròpoli a Puig des Molins, recordau que la paraula necròpoli significa ciutat dels morts. Allí s' han trobat molts d' objetes, joies... que ens han servit per veure com vivien, quina era la cultura... dels primers pobladors d' Eivissa.
El poblat de Sa Caleta va se un dels primers llocs on van viure els fenicis que després van marxar fins a Eivissa ciutat.

Necròpoli i Jaciment de Sa Caleta

Les restes del poblat Feníci de Sa Caleta (a Sant Josep) i la Necròpoli fenici púnica de Puig des Molins (a Eivissa) també són Patrimoni de la Humanitat des de l' any 1999.
Resultat d'imatges per a "patrimoni de la humanitat eivissa" POBLAT FENICI DE SA CALETA

Resultat d'imatges per a "NECROPOLI EIVISSA" NECRÒPOLI PUIG DES MOLINS

LLENGUA CATALANA 


DICTATS (farem un cada dia)
El dictat és un exercici complet, pràctic i útil. Serveix per treballar l’ ortografia, la lectura i la comprensió lectora.
INSTRUCCIONS PER FER EL DICTAT.
-Llegeix-lo en veu alta i mira si entens totes les paraules.
-Si és un dictat per treballar alguna norma ortogràfica o gramatical concreta. Exemple dictat de plurals o dictat b/v fitxa’t en aquestes paraules.
-Agafa una llibreta o full i recorda començar en majúscula i posar-la després d’ un punt, deixa marges i fes bona lletra.
-Necessitarà algú que et faci el dictat. Després el podeu corregir junts i tornar a escriure aquelles paraules que no has escrit correctament.

DICTAT DE PLURALS 
Els músics toquen instruments. Els nens canten i ballen . Els grans juguen a cartes i a daus. Els carrers estan decorats. Les festes del poble han començat!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CASTELLANO 23.04.2020

CASTELLANO Buenos dias a todos y a todas, ¿cómo estáis? estoy recibiendo muchos emails con vuestros trabajos, estoy muy contenta. CALIGRAMA : ¿Sabéis qué es un caligrama? es hacer un dibujo con un texto en lugar de con líneas. Aquí te dejo unos ejemplos. Aquí tienes dibujos a elegir (o puedes buscar tú otro si quieres. 1. Elige un dibujo (si no puedes imprimir lo dibujáis vosotros) 2. Lee estos dos poemas. Elige el que quieras. 3. Por las líneas exteriores (como los dos primeros ejemplos) o por dentro (como el dragón) copia el poema de La Primavera o el texto de El Libro. Puedes hacerlo en mayúsculas. Si el poema se acaba y no has acabado el dibujo, vuelve a empezar. ¡Seguro que te quedará chulísimo! LA PRIMAVERA Despiertan las hormiguitas, pasean las mariquitas,  todo está lleno de flores y por las ramitas verdes gatean los caracoles EL LIBRO El libro es el mundo de aventuras de niñas y niños. Los libros son muchas hojas de papel con palabras esc

Diego és medallista Balear en judo

 Aquest dimarts en Diego ens va portar a l'aula el trofeu que va rebre aquest cap de setmana de medallista Balear en judo. Enhorabona Diego! 🏆

Projecte: saps quanta gent viu a Espanya?

  A través de la lectura de la història de n'Amina vam començar el nostre projecte: saps quanta gent viu a Espanya? En aquesta primera lectura i, mitjançant la dinàmica de treball cooperatiu 1-2-4, els alumnes van tractar conceptes clau com els factors que fan  que la població creixi o disminueixi, entre aquests factors hi trobem l'emigració , la immigració , la natalitat i la mortalitat . Un cop ja teniem clar aquests conceptes clou, vam veure el que era una piràmide de població i quines dades es representaven en ella. Ja que els projectes es treballen de manera transversal amb les altres àrees, vam fer servir l'estadística per a poder crear els nostres diagramens de barres amb informació que ens interessava sobre els alumnes que integren el nostre centre educatiu. Els alumnes van anar amb els seus equips de treball a les diferents aules del centre per fer les preguntes als seus companys i així poder recollir la informació desitjada. Després vam investigar sobre el percen