Passa al contingut principal

Projecte: saps quanta gent viu a Espanya?

 

A través de la lectura de la història de n'Amina vam començar el nostre projecte: saps quanta gent viu a Espanya?

En aquesta primera lectura i, mitjançant la dinàmica de treball cooperatiu 1-2-4, els alumnes van tractar conceptes clau com els factors que fan  que la població creixi o disminueixi, entre aquests factors hi trobem l'emigració, la immigració, la natalitat i la mortalitat.
Un cop ja teniem clar aquests conceptes clou, vam veure el que era una piràmide de població i quines dades es representaven en ella. Ja que els projectes es treballen de manera transversal amb les altres àrees, vam fer servir l'estadística per a poder crear els nostres diagramens de barres amb informació que ens interessava sobre els alumnes que integren el nostre centre educatiu.


Els alumnes van anar amb els seus equips de treball a les diferents aules del centre per fer les preguntes als seus companys i així poder recollir la informació desitjada.Després vam investigar sobre el percentatge d'immigració que hi havia a les diferents Comunitats Autònomes d'Espanya, gràcies a la informació que trobàrem a la pàgina web de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Els alumnes van fer una recerca conjunta amb el seu equip de treball i, després, de manera individual van completar el seu propi mapa amb la informació obtinguda.
Després, vam veure quines Comunitats Autònomes formen Espanya i quines són les seves banderes. Ho vam fer amb el nostre equip de treball. També vam investigar sobre els gentilicis de cada Comunitat, ampliant així el nostre coneixement sobre adjectius, contingut treballat també a l'àrea de llengua catalana.Un cop feta aquesta feina, vam esbrinar quines eren les llengües oficials de cada una d'aquestes Comunitats Autònomes.

Per finalitzar amb el projecte i, preparant la nostra participació en el ple infantil que es celebrà a Can Botino el 5 de maig, vam investigar quins eren els òrgans encarregats de gestionar les Comunitats Autònomes, els municipis i el país.Finalment, vam acabar amb la nostra visita a Can Botino.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CASTELLANO 23.04.2020

CASTELLANO Buenos dias a todos y a todas, ¿cómo estáis? estoy recibiendo muchos emails con vuestros trabajos, estoy muy contenta. CALIGRAMA : ¿Sabéis qué es un caligrama? es hacer un dibujo con un texto en lugar de con líneas. Aquí te dejo unos ejemplos. Aquí tienes dibujos a elegir (o puedes buscar tú otro si quieres. 1. Elige un dibujo (si no puedes imprimir lo dibujáis vosotros) 2. Lee estos dos poemas. Elige el que quieras. 3. Por las líneas exteriores (como los dos primeros ejemplos) o por dentro (como el dragón) copia el poema de La Primavera o el texto de El Libro. Puedes hacerlo en mayúsculas. Si el poema se acaba y no has acabado el dibujo, vuelve a empezar. ¡Seguro que te quedará chulísimo! LA PRIMAVERA Despiertan las hormiguitas, pasean las mariquitas,  todo está lleno de flores y por las ramitas verdes gatean los caracoles EL LIBRO El libro es el mundo de aventuras de niñas y niños. Los libros son muchas hojas de papel con palabras esc

Diego és medallista Balear en judo

 Aquest dimarts en Diego ens va portar a l'aula el trofeu que va rebre aquest cap de setmana de medallista Balear en judo. Enhorabona Diego! 🏆